×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Onsdag d. 25. september 2019, kl. 19:00

•Interessen for Kierkegaards værker og hans person har været i voldsom vækst de seneste årtier – også uden for landets grænser. Forklaringen skal bl.a. søges i hans dybtgående eksistensanalyser og i den profetiske fornemmelse for menneskets situation i en moderne, foranderlig verden.

• Men hvem var han egentlig, denne mærkelige magister, der har opnået global navnkundighed, men selv aldrig nåede længere sydpå end til Berlin? Og hvordan kan man komme ind i hans forfatterskab – og nogenlunde helskindet ud igen?

• Foredraget forsøger sig med nogle svar, hvorefter det står enhver frit for at spørge om alt lige fra det absolutte paradoks til farven på Kierkegaards foretrukne paraply.

- Joakim Garff er lic.theol. og leder af Søren Kierkegaard Forskningscenteret og medredaktør af Søren Kierkegaards Skrifter i 55 bind. Han har bl.a. udgivet SAK. Søren Aabye Kierkegaard. En biografi (2000), der er oversat til en række sprog. Seneste større udgivelse er Regines gåde. Fortællingen om Kierkegaards forlovede og Schlegels hustru (2013). Han arbejder for tiden navnlig med Kierkegaard og dannelsesbegrebet.  

Medvirkende
Lic. theol. Joakim Garff
Sted Sognegården, Munkevænget 22, 4180 Sorø
Pris
Fri entré. Kaffe og kage 25 kr.