Onsdag d. 1. maj 2019, kl. 19:00

I dagene 30. april-2. maj får Sorø Klosterkirkes Drenge – og Mandskor besøg fra Prag.

Studio Rolnicka blev grundlagt i 1978 af Karel Virgler. I dag består hele ensemblet af ca. 300 unge sangere i alderen 5 til 18 år. Alle børn er opdelt i fem grupper efter evner og alder, med Tour Koret omfatter femogfyrre af de bedste sangere mellem 10 og 18 år. Akkompagneret af Ondrej Konopa og Jakub Mikeš, dirigeret af Hana Virglerová.

Rolnicka udfører hvert år tredive til fyrre koncerter, både i Tjekkiet og i udlandet. Disse omfatter festivaler, velgørende koncerter og andre arrangementer, der afholdes på en række forskellige steder som store koncertsale til kirkekoncerter. Det samarbejder med orkestre, solister og med andre kor. Børnene nyder især at deltage i udvekslinger og fælles koncerter, der byder på kor og orkestre fra udlandet til deres hjemby Prag.

Koret har i de senere år opnået international anerkendelse, mens den udfører i næsten alle europæiske lande og gennemfører tre succesfulde ture. Koret har for sin lydkvalitet modtaget en række præmier på prestigefyldte internationale korkonkurrencer.

Fri entré.

Sorø Klosterkirke, Akademigrunden, 4180 Sorø