Dato Lørdag d. 28. januar 2023, kl. 17:45
Kyndelmisse gudstjeneste ved Lis Samuelsen

Kyndelmisse er den danske oversættelse af det latinske ord for lysmesse Candelarum Missa: Candelarum betyder lys og missa betyder messe. I folkemunde kaldtes dagen førhen også for Kjørmes Knud. Kyndelmisse betyder altså lysmesse og markeres som dagen, hvor halvdelen af vinterhalvåret mellem den 1. november og den 1. maj er gået, nemlig den 2. februar.Kyndelmisse handler om at tænde lys i mørket.

Læsninger, stemningsfulde korsatser og fællessalmer binder mørke og lys sammen med håb og tro på, at selv mørket er gavmildt, og livet vinder til sidst.

Kom med til en stemningsfuld og inderlig kyndelmissefejring i Sorø Klosterkirke med sognepræst Lis Samuelsen, Chorus Soranus med dirigent Kristine Vad, samt Malene Thastum på klaver.